Een aantal tips om ervoor te zorgen dat uw e-bike langer meegaat

De elektrische fiets is toch nog best wel redelijk prijzig, maar tegenwoordig al wel erg populair, vooral bij jonge meisjes. Omdat de fiets in aanschaf nogal wat geld kost, wilt u wel dat de fiets een behoorlijke tijd meegaat. Goed onderhoud van de elektrische fiets is van groot belang voor de levensduur. Bij het onderhoud van uw elektrische fiets kunt u zelf bijvoorbeeld de ketting van uw fiets af en toe smeren en de fiets zo schoon mogelijk wegzetten na gebruik. Zelf sleutelen aan de e-bike raden we ten zeerste af. Voor een onderhoudsbeurt van uw elektrische fiets bent u bij Fietsservice Luinstra aan het goede adres.

Vorstvrij in de winter

Er zijn twee onderdelen van groot belang bij uw electrische fiets. Dat zijn de motor en de accu. De accu zal na verloop van tijd steeds sneller leeglopen. Dat wilt u natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen I convert media. Er zitten in de meeste
e-bikes een lithium-ion batterij. Als u uw fiets niet gebruikt loopt de batterij vanzelf langzaam leeg. Dit gaat ook nog eens sneller naarmate de temperatuur buiten kouder wordt. Het is in de winter dan ook belangrijk om uw elektrische fiets op een vorstvrije plek weg te zetten.  

Check uw bandenspanning

Naast de accu zijn er meerdere factoren die invloed hebben op de actieradius van uw e-bike. Weersomstandigheden en uw eigen rijstijl zijn hier ook voor verantwoordelijk. Maar ook de bandenspanning is hierbij erg belangrijk. Fietsen met zachte banden zorgt ervoor dat uw actieradius omlaag gaat. Het is dus van groot belang dat u regelmatig de bandenspanning checkt en indien nodig de banden oppompt. Bezoek voor meer informatie voice of diabetes.

Opladen van uw accu

Wat erg belangrijk is voor de accu van uw e-bike is dat de accu snel moet worden opgeladen. Zodra de accu leeg is moet u deze direct opladen. Hiermee kunt u voorkomen dat er een diepteontlading ontstaat. Uw accu heeft de langste levensduur als u hem maar weinig ontlaadt en daarna direct weer oplaadt. U gebruikt dan maar een klein deel van de capaciteit van de accu. Na een diepteontlading is de accu vrijwel direct onherstelbaar beschadigd. U kunt dit dus voorkomen door zo snel mogelijk de accu na gebruik weer op te laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *